Ingredientes:
- 11/2 kg patatas
- 2 muslos de pollo deshuesados
- 2 pechugas de pollo
- 1 paquete de queso para gratinar
- Sal, pimienta negra, 2 cucharadas de aceite de oliva, orégano, tomillo, ajo o ajo en polvo, pimiento en polvo.
- 1/4 de mantequilla
Modo de preparación:
1. Preparamos una mezcla con; el aceite de oliva, sal, pimienta negra, pimiento rojo en polvo, ajo machacado o ajo en polvo, orégano, tomillo, y untamos la carne con ella.
2. Dejamos la carne en la nevera durante un par de horas, mejor si es de un día a otro.
2. Dejamos la carne en la nevera durante un par de horas, mejor si es de un día a otro.
3. Ponemos a hervir las patatas peladas y cortadas en dados en agua con sal.
4. Escurrimos de agua las patatas ya hervidas y añadimos queso rallado abundantemente.
5. Cubrimos una fuente con mantequilla colocamos dentro las patatas con queso, sobre las cuales añadimos la carne de pollo deshuesado que cubriremos con un par de dados de mantequilla.
6. Calentamos el horno a 180 grados y horneamos la comida durante media hora, para que la carne no se nos queme o seque, ponemos papel de horno de aluminio sobre la fuente.
Ingrediente:
- 11/2 kg cartofi
- 2pulpe de pui dezosate si 1piept de pui impartit in doua
- 1 pachet cascaval ras
- 1/4 pachet unt
- Sare, piper, oregano, cimbru, usturoi macinat sau praf de usturoi, boia si doua linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, in apa cu sare.
Pregatim un amestec din ; sare,piper,mujdei de usturoi sau praf de usturoi , uleiul ,boia dulce sau iute,oregano si cimbru, si ungem bine carnea, dupa care punem la rece dou ore.Daca putem preparam carnea astfel, si o lasam de pe o zi pe alta.
Cand cartofii sau fiert, scurgem de apa, si adaugam cascavalul, sarem piperam, si asezam totul intr-o tava de cuptor in prealabil unsa cu unt.
Asezam bucatile de carne marinate peste cartofii cu cascaval si dam la cuptor 30 de minute la 180de grade.
Putem acoperi primele 20 de minute carnea cu hartie de copt, in cazul in care avem cuptor electric cu foc si sus si jos, asa nu se va usca carnea.
Uau...apetisant e putin spus...arata extraordinar!
ResponderEliminarChiar din asta nu ai mancat cand ai fost aici..dar am facut
Eliminarce faceti??
asta da mincare, ceva imi face pofta si-mi ploua in gura
ResponderEliminarpai da, bucatarie romaneasca!
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