13 de marzo de 2013

Cruasanes aromatizados con espuma de chocolate - Cruasane pufoase de la Danutza


Os presento una receta rumana que encontré en un blog de cocina, si queréis pasaros aquí esta la receta original.


Ingredientes:
  • 550 gramos de harina de repostería
  • 200 ml leche
  • 40 gramos de mantequilla
  • 3 cucharadas de miel
  • 25 gramos- un dado-de levadura fresca
  • Pizca de sal
  • 2 huevos
  • Ralladura de un limón y una naranja
  • Zumo de limón natural
  • Azúcar glas
  • 1 yema de huevo
  • Para la espuma de chocolate:
  • 1 clara de huevo
  • 4 cucharadas de azúcar
  • 1 cucharada de cacao puro


Modo de preparación:
1. Calentamos la leche con la miel, y añadimos la levadura, esperando que empieza a que la levadura empiece hincharse.

2. En un bol: tamizamos la harina - lo hacemos para que se mezcle con el oxigeno y así la masa quede mas esponjosa-  añadimos la harina, la sal, dos huevos, la mantequilla, zumo de un limón y la ralladura de este junto con la de una naranja, ademas de la leche con levadura.

4. Lo mezclamos, cuando todo se ha incorporado bien, sacamos del bol, y amasamos.

- La masa este en su punto cuando al coger la bola de masa, apretarla con un dedo y soltarla recupera fácilmente su forma original.

5. Dejamos la masa cubierta con un paño de cocina, en un lugar caluroso durante  una hora mas o menos.

Los triángulos de masa antes de envolver la crema.
6. Cogemos la clara de un huevo, una pizca de sal y lo batimos para añadir después, el azúcar y el cacao puro, que también batiremos  hasta obtener una espuma gruesa.

7. Metemos la espuma en la nevera, mientras esperamos a que nuestra masa doble su volumen.

8. A la hora de rellenar la masa; cogemos un buen trozo -yo lo he partido en tres- y lo extendemos con la ayuda de un rodillo de madera, haciendo un circulo que cortaremos en triángulos.

9 En cada triangulo colocamos espuma de chocolate -o bien mermelada, crema...- y lo vamos enrollando, desde la parte mas ancha hasta la punta.

10. Untamos un poco el triangulo ya enrollado con yema de huevo si queremos que tome un color amarillo, yo solo unte una parte dejando las otras blancas.

11. Calentamos el horno a 170 grados, y sobre una bandeja -con papel de hornear ya colocado- vamos colocando los cruasanes.

12. Horneamos durante 15-20 minutos - siempre podéis mirar para ver si se van dorando ligeramente ya que puede durar mas o menos en dorarse y así evitamos que se quemen-

13. Ya sacados del horno espolvoreamos los cruasanes con azúcar glas y ya están listos para servir.



Aseara, navegand pe internet, am dat de un blog de bucatarie,Acesta! fiind al lui Danutza, iar prima reteta care mi-a sarit in ochi a fos cu  aceste cornulete pufoase. Am studiat un pic reteta, care este simpla si usor de preparat, si mi-am zis, "hai sa o incercam".
Pe cat de bine arata in poza Danutzei pe atat de gustoase sunt. Aluatul este pufos si aromat, avand coaja de lamaie si portocala.Umplutura este fina, deloc gretoasa.
Ma bucur ca am incercat-o, si ii multumesc Danutzei pentru ca a impartasit cu noi aceasta reteta.

Ingrediente pentru coca:
  • 550 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 3 lg miere
  • 1 cub drojdie-25gr-
  • praf de sare
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns
  • Zahar pudra
  • Zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • Coaja rasa de la o portocala

Pentru spuma de ciocolata:
1 albus
4 lg zahar
1 lg cacao pura

Mod de preparare:
Incalzim laptele cu mierea, si adaugam drojdia faramata.
Cernem faina, adaugam doua oua,sare,coaja si zeama de la lamaie,coaja de la portocala,untul si laptele cu drojdia.
Amestecam bine, cand toate ingredientele sau prins bine, rasturnam pe masa si framantam bine.
Lasam la dospit o ora, intr-un loc caldut.
Batem albusul de ou cu zaharul si cacaoa pura, pana cand obtinem o spuma groasa ca de crema.Bagam la frigider, pana alauatul dospeste.
Cand aluatul si-a dublat volumul, o impartim in trei, si cu ajutorul unei sucitori, o intindem in forma rotunda.
Tiem triunghiuri, si pe fiecare triunghi punem o lingurita din spuma de ciocolata- sau daca doriti gem de fructe-.
Inrolam fiecare triunghi de aluat, incepand de la partea mai lata spre varful ingust, formand asa niste cornulete.
Dam la cuptorul incalzit la 180 grade, 15-20 minute.Putem sa ungem cornuletele cu galbenus de ou. Eu am uns o parte din ele, o parte le-am lasat albe.
Le putem pudra cu zahar pudra, si sunt gata pentru servit.

14 comentarios:

  1. Que buena pinta!!! quiero probar de hacerlos :)

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    1. Hola Clara,
      pruebalos si, son bonisimos
      gracias por la visita
      un saludo

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  2. Deci serios acum...ma faci sa fac ca Anita...''Ii simt gustuuuuul ...'' :)) Daca asa arata trebuie sa fie délicieux, daca tot vorbim de croissante :p

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  3. ¡Espectacular! ¡Qué ricos!
    Me imagino pegando un mordisco y cayendo esa espuma de chocolate.
    ¡Delicioso!
    Besos.

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    1. Te invito Rosy BM ;)
      Gracias por la visita ,un beso!

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  4. Qué bueno Eni!!!! Qué buena pinta tienen, deliciosos!

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    1. Hola Rosanna guapa, gracias por la visita.
      un saludo

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  5. Foarte frumoase ti-au iesit :) Ma bucur tare mult ca ai incercat reteta :*

    Te invit la provocarea cu retete testate, gasesti mai multe detalii aici: http://retetegg.blogspot.ro/2013/03/retete-testate-de-cititori.html

    Weekend minunat :*

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    1. Buna Danutza
      am sa intru maie pe linkul notat de tine..am rasfoit un pic printre retetele tale mainainte..
      Azi am avut parte de esec..de 2 x...nu mi a iesit bezeaua..am vrut sa fac un tort din bezea..si nu intelegde ce ,dar sa lipit de hartie, prima sa ars..sa sfaramat..un dezastru..ammai facut dar micutze dar acum am vrut tort..am o reteta delicioasa..dar fara reusita vad:( ..vre un sfat?????
      week end placut deasemenea

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  6. Eu bezele fac destul de rar, insa nu s-a intamplat sa se rupa sau sa se lipeasca. Tot hartie de copt folosesc si eu.

    La bezele iti pot da 2 sfaturi (desi probabil le stii si tu):

    -Trebuie batute foarte bine albusurile(sa nu fie reci ci la temperatura camerei) cu zaharul, pana cand nu mai exista nici un fir de zahar netopit si adaugi spre finalul mixarii si cateva picaturi de zeama de lamaie;
    -Cuptorul trebuie sa fie setat la foc mic si usa putin deschisa (vreo 2-3 cm).

    Eu cam asa fac de obicei, sper sa-ti fie de folos ideea mea :) Si mult succes :*

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    1. Buna Danutza..mda am gresit la copt..la 120 grade..usa inchisa..aprox 25 minute..offf...merci pt sfaturi
      te pup

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